U Tutinu osnovan Fond za podsticaj poljoprivredne proizvodnje

Opština Tutin potpisala je ugovor o saradnji sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac” i “Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA” čime je i zvanično osnovan lokalni fond za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u ovoj opštini.

Predstavnik fondacije “Ana i Vlade Divac”, Milijan Maraš, kaže da je ova fondacija prepoznala velike potrebe malih proizvođača i da je u tom smislu ovaj program osmišljen kako bi se upravo njima pomoglo.

Direktor Regionalne razvojne agencije SEDA, Samir Kačapor smatra da je ovo veliki projekat i iskorak za Tutin u cilju razvoja poljoprivrede u ovoj opštini.

“Veliki dan za Tutin i sve poljoprivrednike Tutina. Osnivamo i započinjemo veoma važnu etapu u razvoju poljoprivrede ovog kraja. Ovaj fond će biti dostupan svim poljoprivrednicima”, rekao je Samir Kačapor, direktor Regionalne razvojne agencije SEDA.

Predstavnik USAid-a Ahmed Halilagić takođe jr izrazio zadovoljstvo postignutim sporazumom i kaže da očekuje uspješnu realizaciju i ovog projekta.

Predsjednik opštine Tutin, Salih Hot, izrazio je zadovoljstvo povodom potpisivanja ovog ugovora. “Razvoj poljoprivrede u našem planu zauzima posebno mjesto. Imamo osnovanu stručnu službu koja pomaže svim našim poljoprivrednicima u konkurisanju za sredstva na svim aktivnim konkursima. Budućnost ovog projekta je veoma izvjesna”, rekao je između ostalog predsjednik opštine Tutin Salih Hot.