GPS najavio izlazak na izbore: “Želimo da političari služe građanima a ne obrnuto”

Grupa građana i građanskih aktivista predvođena Edinom Zećirovićem, formirala je danas pokret GPS – Građanski pokret Sandžaka, kako bi na predstojećim lokalnim izborima u Novom Pazaru ponudili novi politički model u cilju stvaranja zdrave političke sredine koja će služiti građanima a ne političkim partijama, tvrde iz centrale ove stranke.

“U tom modelu želimo u fokusu staviti čovjeka, a iz fokusa istisnuti partije, stranačke interese, interese za foteljama, funkcijama, nekakvim privilegijama i tako dalje. Želim okrenuti jedan novi list u Sandžaku kada je u pitanju političko predstavljanje odnosno kada je u pitanju sama politička odgovornost. Želimo nametnuti model u kojem će oni koji se bave politikom odgovarati građanima a ne obrnuto. Ovo nije Edinov model, ovo je jedan timski model koji je proizašao iz potrebe građana Sandžaka da na jedan ozbiljan, jedan drugačiji način urede svoj poltičko – administrativni život” rekao je Zećirović.

On je na kraju konferencije pozvao građane da dođu i podrže ovu političku opciju, daju svoj potpis ovom pokretu kako bi se na predstojećim izborima dala šansa građanima da kažu ono što misle. Prikupljanje potpisa će se narednih dana vršiti u prostorijama stranke u ulici 7.juli ,pod Hamam (AVS-Nernex zgrada) u blizini Arap džamije.