Održana konstitutivna sjednica Skupštine grada: Opozicija napustila Skupštinu

Na prvoj konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara koja je održana 5 februara, dosadašnja pozicija okupljena oko SDP-SNS-SPS formirala je ponovo Skupštinsku većinu. Opozicija SPP-SDA-GPS napustila je sjednicu smatrajući da je nelegalno izabrana Skupštinska većina i da koalicija okupljena oko SDP-a nema legitimitet.

Za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Samir Lekić,ispred Sandžačke demokratkse partije a za njegovu zamjenicu Alma Šarenkapić pravnica u Domu zdravlja i predsjednica Foruma žena SDP-a.

“U vremenu kada se naš grad i naša država suočavaju sa brojnim izazovima, garantujem da nijedan izazov nije veliki kada radimo zajedno, predano i vredno i kada svako od nas da svoj maksimum za bolju budućnost naše dece i nas”, poručio je Lekić.

Predstavnici opozicije izjavili su da je izbor Lekića nelegitiman i da ne žele da učestvuju u farsi jer je GIK nelegitimno sazvao sjednicu.

Tokom Izlaganja predsjednika izborne komisije Radoslava Milića predsjednik Građanskog pokreta Sandžaka Edin Zećirović, okrenuo je leđa Miliću i tako izrazio protest na odluku Gradske izborne komisije.

Sednicom je, pre izbora predsednika, predsedavao najstariji kandidat za odbornika Jonuz Džanković iz SPP, a posle njegovog napuštanja skupštinske sale, presedavanje je preuzeo Latif Đerlek iz SDP.

Sjednicu su obeležile i dvije pauze, od kojih jedna zbog grešaka koju je trebala da ispravi GIK, a koja se odnosila na pogrešne podatke datuma rođenja i zanimanja tri kandidata za odbornike. Druga pauza je data zbog jednog pogrešno popunjenog glasačkog listića za izbor predsednika Skupštine.

Odbornička mjesta nisu prihvatili Sulejman Ugljanin i Emin Čelić, sa liste SDA Sandžaka, a zbog ličnih razloga ostavku je podnela odbornica Jelica Jaćović iz SNS-a.