Protestna šetnja ZZNP zbog sječe stabala pokraj rijeke Raške

Građanska inicijativa “Za zdrav Novi Pazar” održala je danas protestnu šetnju izražavajući nezadovoljstvo zbog sječe stabala koja se nalaze u koritu rijeke Raške.

Oni ističu da postoje prioritetniji problemi koji trebaju biti prevashodno riješeni i da su posječene vrbe tu već nekoliko decenija predstavljajući tako simbol ovog grada.

“Nadamo se da ishod neće biti to da se sječu stabla, ali svakako imamo planirane akcije, na kraj krajeva tu smo da stabla branimo I svojim tijelima ako treba. Nama je skroz nejasno kako je moguće da postoji takva rušilačka energija, imamo toliko toga da gradimo međutim nema ništa preče osim da se posječu ova stabla, to je jedan nonsense I nemoguće da je to jedino riješenje.” Rekao je Haris Ibrahimović ispred Građanske inicijative Za zdrav Novi Pazar.

U šetnji je prisustvovalo oko tridesetak građana. Tokom nje su izloženi crteži naših najmlađih na mjestima gdje su posječena drveća, simbolično ukazujući na ovaj problem. Oni se nadaju da će nadležne institucije imati sluha na nezadovoljstvo građana i da će prestati sa daljom sječom stabala.