GPS: Ministri SPP-a i SDP-a dio Vlade koja otvoreno negira genocid u Srebrenici

Predsjednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović, rekao je danas da Bošnjački ministri iz redova SDP i SPP-a u novoj Vladi služe Vučiću za implementiranje nekih politika i ideja koji mogu biti na štetu Bošnjaka i suprotni interesima ove nacionalne zajednice.

Zećirović ocjenjuje da je Srbija pod vođstvom Aleksandra Vučića već odavno skrenula s puta koji vodi ka Evropi i da je posljednjim aktivnostima Vlade u kojima su jasno iznijeli stav da su protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, to i dokazali.

“Bojimo se da će učešćem dvojice Bošnjaka u Vladi Republike Srbije i još jednog Bošnjaka kao potpredsjednika Skupštine ,legitimisati neke postupke i procese koje je Aleksandar Vučić  namjerio da uradi u narednom periodu,a svi ovi akteri nemaju ni kapaciteta ni kredibiliteta da se suprostave takvim tendencijama i takvim projektima. Nažalost, vi vidite da jedan od prioriteta Vlade Srbije u ovom prethodnom mandatu jeste bilo osporavanje usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Možete li zamisliti, imate na jednoj strani jednu od najvećih aktivnosti Vlade usmjerene protiv vašeg naroda i međunarodnog zakona odnosno protiv presuda međunarodnog suda a vi hrlite i hvalite se što vas je neko imenovao u takvoj Vladi”, rekao je Zećirović.

On se osvrnuo i na investicije za projekte koji su navodno predstavljeni kao projekti od kapitalnog značaja za Novi Pazar a koji već godinama nisu realizovani rekavši da su one samo dio kampanje i samopromocije pojedinaca koji nisu riješili mnogo jednostavnije probleme starije i po 30 godina i da na ovaj način vrše obmanu naroda.