Godišnjica Udruženja Mladih za održivi Novi Pazar – Uručena priznanja saradnicima i portalu 020 media

Udruženje građana “Mladi za održivi Novi Pazar” danas je svečano obilježilo godišnjicu svog postojanja u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

Manifestaciju je otvorio hor udruženja izvodeći pjesmu “Kad pogledam sa bedema”, nakon čega se prisutnima obratila koordinatorka udruženja Dina Mašović, a potom i članovi udruženja Mehmed Muratović i Halid Hanuša, koji su predstavili ciljeve udruženja.

Predsjednik Udruženja, Samed Suljić, istakao je da je tokom godinu dana postojanja, ovo udruženje, okupljeno mladim ljudima, realizovalo mnoge ekološke projekte i ukazalo na mnoge ekološke probleme u gradu uz pomoć donatora i bez ikakve druge finansijske pomoći, već isključivo od ljudi koji su željeli da pomognu.

“Mi smo se trudili tokom cijele godine da utičemo na podizanje svijesti građana o ekološkoj situaciji u gradu. Zar priliči da u jednom od najmlađih gradova u Evropi postoje problemi kao što su zagađenost vazduha i divlje deponije, na nama mladima je da to promijenimo “, dodao je Suljić.

Nakon predstavljanja Sameda Suljića, prikazan je film koji je udruženje pripremilo, a potom su dodijeljene zahvalnice udruženjima i organizacijama koje su doprinijele realizaciji projekata ovog udruženja.

Priznanja su dodijeljena gradonačelniku Nihatu Biševcu, Aidi Bojadžić -NSZ, direktoru Kancelarije za mlade Tariku Rupiću, predavačima, profesorima i ekolozima Jeleni Kaličanin i Eldanu Aliću, profesoru fizike Rifatu Bihorcu, organizacijama Menjamo NP, Humanitarnoj organizaciji Otvorena ruka, Studentskom parlamentu DUNP, Studentskom parlamentu Internacionalnog univerziteta, Za zdrav Novi Pazar, Fotografu Seidu Vejseloviću, Ugostiteljskom objektu Oxi, portalu 020 media za doprinos promociji građanskog aktivizma i ostalima.