DUNP ugovorio izradu statue Dolićanina

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) ugovorio je na drugom tenderu posao izrade statue prvog rektora te visokoškolske ustanove Ćemala Dolićanina, koja će koštati nešto više od 3,2 miliona dinara, saznaje radio Sto plus.

Posao vajanja statue poveren je vanrednom profesoru Fakulteta primenjenih umetnosti, vajaru Vukašinu Miloviću iz Beograda, čija je ponuda od 1,7 miliona dinara bila jedina na tenderu.

Za livenje u bronzi figure za spomenik, visine dva i po metra, izabrana je Umetnička radionica Dragana Ljubisavljevića iz Kovina koja se, takođe, jedina prijavila na tender i to ponudom vrednom nešto više od 1,5 miliona dinara.

Prvi tender za izradu statue Dolićanina obustavljen je jer nije bilo ponuđača koji su samostalno mogli da urade i vajanje i livenje u bronzi, zbog čega je u ponovljenom postupku proces bio podeljen u dve zasebne partije.

Dolićanin je na čelu Državnog univerziteta bio od njegovog osnivanja (2006. godine) do 2012. godine, a kasnije je obavljao i druge rukovodeće funkcije na toj visokoškolskoj ustanovi.

izvor: Sto plus