SPP otpočela prikupljanje potpisa, Usame Zukorlić nosilac liste

Stranka pravde i pomirenja počela je sa prikupljanjem potpisa podrške na predstojećim izborima, tom prilikom Zukorlić je istakao da očekuje podršku Bošnjaka Sandžaka, ali i svih građana koji se identificiraju sa politikom pravde i pomirenja.

Obznanjujem listu MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja koja će se na predstojećim izborima boriti da uđe u Parlament R. Srbije i da osvoji značajan broj narodnih poslanika, kao i da uzme učešće u sljedećem sazivu Vlade R. Srbije. Dobit ćemo podršku većine Bošnjaka iz ovog okrilja, ovog dijela države odakle naša stranka potiče i borit ćemo se za interese našeg naroda. Zatim, očekujemo glasove nacionalnih manjina koje smatraju SPP za lidera nacionalno-manjinskih pitanja u ovoj državi. I na koncu očekujemo glasove velikog broja građana R. Srbije ,rekao je Zukorlić.

Zukorlić se osvrnuo na pisanje pojedinih medija i internet portala o navodnom neslaganju unutar stranke i ocijenio ove informacije kao zlonamjerne i netačne. 

Ova stranka je vrlo stabilna i jaka iz razloga što je ona sposobna u ovom najkritičnijem i najtežem periodu koji jedna stranka može da doživi, da sačuva svoju snagu, svoju stabilnost, ali i da nepokolepljivo nastavi putem kojim je Muftija intezivno išao