MUP: “Sandžak danas” ponovo dezinformiše javnost

Policijska Uprava Novog Pazara obavijestila je medije da je portal “Sandžak danas” ponovo dezinformisao javnost prilikom izvještavanja o pucnjavi u Ulici Save Kovačevića i da video koji je objavljen u tom članku, nema nikakve veze sa ovim slučajem.

Sandžak danas je samo nedelju dana pre , tačnije 17-tog aprila prenio lažnu vijest:  “Teško pretučena inspektorka Amela Smajović dok je bila na zadataku“ koju je MUP takođe negirao uz navode da u MUP-u ne postoji inpektorka sa ovim imenom, što je kasnije ovaj divlji portal demantovao, tako kršeći novinarski kodeks i etiku prilikom izvještavanja što se krši sa Zakonom o javnom informisanju.

Portal “Sandžak danas” nije registrovan u APR-u , nema svoj impresum i nema odgovorno lice i tako daju sebi za pravo da štete novinarstvu šireći razne dezinformacije i lažne vijesti, a sve radi klikova i reklama od kojih ovaj portal zarađuje. Kako smo nezvanično saznali protiv ovog portala i još nekoliko drugih ,,divljih” portala koji šire dezinformacije, pokrenut je sudski postupak pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru, potvrdio je za 020 media naš izvor iz Suda.

Tim povodom, saopštenje PU Novi Pazar vam prenosimo u cjelosti:

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane – Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

Naime, Policijskoj upravi u Novom Pazaru nije prijavljena pucnjava u ovoj ulici, niti imaju bilo kakva saznanja o tome, a takođe netačni su i navodi da je policija pozivala građane da ostanu u svojim domovima dok traje uviđaj.

Istina je da su pripadnici policije noćas postupali u Ulici Save Kovačevića po prijavi jednog građanina da je između više osoba najpre došlo do verbalne rasprave, a potom i tuče ispred jednog hotela.

Policija je po ovoj prijavi preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i obavila razgovor sa šest osoba koje se sumnjiče da su narušavale javni red i mir.

Takođe, policija je o ovom događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

Još jednom, apelujemo na novinare da ne objavljuju netačne i neproverene informacije i na taj način uznemiravaju javnost.