Konstrakta predstavlja Srbiju na takmičenju za pjesmu Evrovizije

Srbija je dobila predstavnika na takmičenju za pjesmu Evrovizije ove godine. Ana Đurić poznatija kao Konstrakta predstavljaće Srbiju na takmičenju za pjesmu Evrovizije sa pjesmom “In corpore sano”.

Pjesma o zdravlju i nastup na kom pjevačica doslovno pere ruke, izazvao je ogromnu pažnju i lavinu, pre svega pozitivnih komentara.

Ova pjesma oduševila je publiku svojom originalnošću i neobičnim stilom izvođenja i tekstom. Zapravo pjesma opisuje u kakvom se danas stanju nalaze umjetnici u Srbiji i želi da skrene pažnju na zdravstveno osiguranje  i stanje umjetnika u kojem se nalaze pa u jednom djelu pjesme pjevačica kaže “Nemam knjižicu”.

Osim što u ovoj numeri pjevačica govori o tome da “umetnica mora biti zdrava”, te otkriva tajnu zdrave kose, ona se osvrće i na zdravlje jetre, slezine, te celog organizma. Upravo zbog ovog jedinstvenog teksta naišla je na brojne komentare na Jutjub platformi.

I dok je jedni podržavaju i hvale njenu originalnost, te pjesmu nazivaju “suvom umetnošću”, drugi pak negoduju i ne shvataju numeru.

Ana Đurić je poznata i kao pjevačica Zemlje gruva, ali kao solo izvođač pod umjetničkim imenom Konstrakta. Među najpoznatijim pjesmama ove umjetnice poznate su i njene numere “Neam šamana” kao i pjesma “Žvake” koje takođe imaju neobičan tekst i stil koji su sami po sebi originalni i neobični za našu scenu.

video: RTS


020 media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *