Grujičić: Ako se ne bavite politikom ne možete biti deo akademske zajednice (Video)

Prva na listi SNS-a na predstojećim parlamentarnim izborima Danica Grujičić, izjavila je za RTS da ukoliko želite biti deo akademske zajednice i postanete asistenti morate se baviti politikom ili biti politički uticajni zato što drugačije nećete dobiti šansu.

Grujičić: Ako hoćete da zadržite mlade ljude u zemlji, ako hoćete da nabavite savremenu opremu, ako hoćete da ih motivišete da uđu u akademsku zajednicu da postanu asistenti, morate da imate određenu vrstu političkog uticaja.

Novinarka: Hoćete da kažete da ukoliko imate vrhunskog stručnjaka koji dođe kod Vas, i Vi prepoznate vrhunskog stručnjaka koji nije nigde, hoćete da mi kažete da neće imati nikakvu šansu ukoliko nije politički aktivan?

Grujičić: Ili ukoliko ga ne smatraju politički uticajnim, neće imati šansu.

Rekla je Grujičić u izjavi za RTS.

Dr Grujičić je takođe negirala da je Srbija zemlja koja je imala jedan od najvećih brojeva umrlih tokom korona virusa, kako je to rekla potpredsjednica DS Dragana Rakić.

Komentarišući ovaj nastup dr Grujičić, dr Vuk Vučić, predsjednik udruženja ljekara Ujedinjeni protiv kovida kaže da se radi o politizaciji smrti kolega.

Video: Radio-televizija Srbije / www.rts.rs

020media