SPP održala predizborni skup u Sjenici

Stranka Pravde i Pomirenja održala je predizborni skup na trgu ZAVNOS-a u Sjenici pred stotinama pristalica i simpatizera ove stranke. Prisutnima su se obratili predstavnici SPP-a u Sjenici i nosilac liste “Muftijin amanet” Usame Zukorlić koji je rekao da je ova stranka nosilac promjena i projekata u Sandžaku.

„SPP donosi promjene Sandžaku. Vidjeli ste ko je donio projekte u Sandžak, a ko praznu priču. SPP je stranka projekata. SPP je stranka pozitivnih rezultata, a vi, voljena Sjenico, vi do sudnjeg dana imate jednu titulu koju vam ne može niko uzeti – vi ste jedina vlast koja je vladala pod rahmetli muftijom Zukorlićem. Pobijedili smo kad je bilo teže, sad, ako Bog da, da im pokažemo na terenu kako izgleda Muftijin amanet.

Vidjeli ste od trenutka kad smo preuzeli vlast zajedno sa koalicionim partnerima vraćeno je za 19 mjeseci pola duga ono što su oni trošili godinama unazad.

Hoćemo Sjenicu kao moderan, evropski, bošnjački grad“, rekao je Zukorlić.

On je takođe najavio da će ova stranka vratiti jedinstvo Islamskoj zajednici, da će nastaviti da je dostojanstvo brani kao što je i do sad branila, i da neće dozvoliti da sjedište IZ bude u Beogradu već da će to biti Novi Pazar. 

Želim poručiti odavde iz Šeher Sjenice – Sarajevo je naš duhovni centar i neće nas niko odvratiti od toga.“, podvukao je Zukorlić.


Foto: SANA PRESS

Emir Tutić
020 media