RIK otišao da spava dok Vučić proglašava pobjedu

Republička izborna komisija odlučila je da prebrojavanje glasova se nastavi sutra kada će u 20 časova proglasiti pobjednika na parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Da sve već uvelike smrdi na izbornu krađu govori i činjenica da su na mnogim mjestima širom Srbije evidentirane i prijavljene izborne nepravilnosti kao i postojanje paralelnih listića.

Takođe desio se i fizički napad na lidera PSG Pavla Grbovića na kojeg su fizički nasrnuli aktivisti SNS-a koji su navodno prema riječima Grbovića učestvovali u izbornoj krađi, tako što su pravili paralelne listiće i branili da se priđe  prostorijama SNS-a gdje je ovaj mladi političar probao da uđe .

Posle sjednice koja treba biti održana u ponedeljak u 20 časova RIK će saopćiti preliminarne rezultate izbora a do tada se neće obraćati medijima.

Advokat Ivan Ninić je na svom twiter profilu ocijenio da je ovakva odluka RIK-a ,,najveći zločin protiv demokratije u zadnjih 30 godina”

On je rekao da je ova odluka RIK-a zapravo naređena predsjedniku RIK-a da se tako postupi kako bi se ,,spasilo šta se može spasiti” a to podrazumijeva međustranačke dogovore pre saopćenja preliminarnih rezultata.

Emir Tutić

020media