Paučinac oslobođen odgovornosti za organizovanje protesta

Zbog organizovanja protesta ispred Opšte bolnice Novi Pazar (OBNP), Prekršajni sud u ovom gradu oslobodio je aktivistu Aladina Paučinca od odgovornosti uz obrazloženje da on nije počinio nijedan prekršaj time što je organizovao neprijavljen protest, prenosi radio Sto plus.

Paučinac je za ovaj radio izjavio da je ovo samo prva bitka koju je dobio jer se, kako kaže, protiv njega vode još dva postupka zbog navodnog organizovanja neprijavljenih protesta.

“Ja sam u ratu za sopstvenu slobodu i slobodu ovog naroda i u toj borbi ne posustajem. Režim je bio preplašen protestima na kojima sam učestvovao, ma koliko oni bili mali. Hteli su da me provuku kroz pravosudni sistem, da me kazne i da služim kao primer ostalima, ali nisu uspeli jer je sudija u ovom slučaju sudio ‘ni po babu, ni po stričevima’. Na tome sam zahvalan”, rekao je Paučinac za radio Sto plus.

Paučinac je tokom 2020. godine organizovao proteste ispred OBNP gdje je tražio da se kazne odgovorni za skrivanje informacija o velikom broju zaraženih tokom izbornog perioda što je prijethodilo velikom broju zaraženih, zbog lošeg zdravstvenog sistema i organizacije u ovoj bolnici a tada je i zatražio ostavku trenutnog direktora OBNP-a Meha Mahmutovića sa kojim i dalje ima sudski spor u vezi pokrenutih SLAPP tužbi od strane Mahmutovića.

Osnovni sud u Novom Pazaru je 07.10.2020. kaznio Paučinca po prijavi Mahumotivća u iznosu od 150.000 dinara na šta je Paučinac podneo žalbu na odluku suda, izjavio je Paučinac za 020 media.

Njega je sud nakon jednog ročišta, a po privatnoj tužbi Mahmutovića kojom je tražio nadoknadu od 450.000 dinara, proglasio krivim utvrdivši da mu je skandirajući uvredljive parole, koje su objavljene na društvenim mrežama, povredio ugled i čast.

Tada je Paučinac izjavio da ne smatra da je kriv i da će podnijeti žalbu sudu.

“Ne smatram da sam kriv, u pitanju je vrijeđanje javne ličnosti i to što sam ja izrekao na sudu bi trebalo da prođe bez kazne. Zbog prakse ovog suda, koja je veoma dobro poznata građanima Novog Pazara, nismo očekivali ništa bolje. Žalićemo se i nećemo stati”, izjavio je tada Paučinac.

Dalje ročište u vezi SLAPP tužbi Mahmutovića je zakazano krajem Avgusta ove godine.


Emir T. – 020 media

Foto: Preuzeto / FB Aladin Paučinac