Svjetsko prvenstvo: Ima li Srbija šanse za dalji prolazak u nokaut fazu?

Reprezentacija Srbije odigrala je svoju drugu utakmicu u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Kataru nerešeno sa reprezentacijom Kameruna 3-3.

Kamerun je poveo rezultatom 1-0 golom Džin Čarlsa Kastaleta u 29. minutu igre.

Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Strahinja Pavlović u 46. minutu nadoknade u prvom poluvremenu, a dva minuta nakon, takođe u vremenskoj nadoknadi, Srbija je povela sa 2-1 golom Sergeja Milinkovića – Savića.

Drugo poluvreme odigrano je uz jak presing reprezentacije Srbije ali nedovoljno za pobjedu.

U daljem toku igre, Srbija je povela sa 3-1 golom Aleksandra Mitrovića u 53. minutu igre. Kamerun je uz brz kontra napad postigao gol za 2-3 u 63. minutu igre a strelac je bio Vinsent Abubekar.

Odmah nakon u 66. minutu igre Erik Maxim Čupo – Moting postiže gol za izjednačujućih 3-3 i tako reprezentaciji Srbije smanjuje šanse za dalji prolazak.

Srbija će odigrati još jednu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Švajcarske, a naredna utakmica Švajcaraca sa Brazilom može uticati na prolaz dalje ukoliko Brazil savlada Švajcarce a Srbija u narednom meču pobjedi reprezentaciju Švajcarske.

Međutim ovo Svjetsko prvenstvo pokazalo je mnoga iznenađenja, pa tako za dalji prolaz šansu ima i reprezentacija Kameruna ukoliko u posljednjem meču pobjedi apsolutnog favorita reprezentaciju Brazila a Švajcarska odigra nerešeno sa Srbijom. U tom slučaju gol razlika će odlučiti ko će zauzeti 2 mjesto na tabeli.

Šansa za Srbiju za dalji prolazak u tom slučaju ne utiče samo na ishod meča sa Švajcarskom, već i na broj postignutih i primljenih golova. Zapravo, Srbija će proći dalje ukoliko Kamerun izgubi utakmicu od Brazila ili odigra nerešeno a Švajcarska izgubi obe utakmice.

Podsjećamo, u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, Srbija je izgubila od Brazila rezultatom 2-0 a oba gola za Brazilce postigao je Ričarlison.