Mještani Mura predali zahtjeve Gradskoj upravi

Mještani Mura predali su danas Gradskoj upravi 10 zahtjeva koje su iznijeli na protestu prošlog vikenda u nadi da će se konačno riješiti dugogodišnji saobraćajni problemi u ovom naselju.

Među podnijetim zahtjevima zatražena je izgradnja i postavka trotoara, kamera i usporivača saobraćaja na nesigurnim deonicama, obavljanje redovnih policijskih kontrola i obezbjeđivanje jasnih pješačkih prelaza.

Mještanin Mura Haris Ibrahimović kaže da se nada da će donosioci odluka pokazati dobru volju i da će konačno početi da rade nešto po ovom pitanju.

“Drago nam je što postoji interesovanje, kako lokalne tako i državne samouprave za rješavanje ovog problema. Međutim, ono što ćemo mi vrjednovati jeste ono što će biti urađeno po ovom pitanju.”

Ibrahimović kaže da su građani prinuđeni da se ovako obraćaju uvijek kada nadlježne institucije  ne rade svoj posao kako treba ili kada zanemare svoje dužnosti.

Mještani Mura su prošlog vikenda održali protest povodom smrti tragično stradale djevojčice iz ovog naselja. Na protestu su se pridružili i građani Novog Pazara iz drugih naselja kako bi ukazali na opšti problem saobraćaja u ovom gradu u kojem je prethodnih godina nekoliko ljudi izgubilo život na deonicama koje nisu imale sve potrebne saobraćajne