JKP Vodovod i kanalizacija: Voda je ispravna za piće – Građani tvrde suprotno

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Gradimir Nedeljković, izjavio je za 020 media da je voda ispravna za piće, a da se dešavalo da zbog obilnih padavina voda koja se zadržavala u cijevima bude žute boje.

Građani su iskazali zabrinutost za kvalitet vode, obzirom da sinoć nakon obilnih padavina mnoga naselja su bila bez vode ili je voda davala žutu boju što je na izgled delovalo jako zagađeno.

“Mi svakodnevno proveravamo kvalitet vode koja se distribuira korisnicima, možemo da garantujemo da je voda 100% ispravna za piće. Svaki put prilikom poplava dešava se da ona voda koja se zadržava u cijevima promjeni boju, ali voda koju mi distribuiramo korisnicima iz našim postrojenja je ispravna i čista i nema razloga za brigu. ZZJZ takođe često radi analize i voda je bakteriološki ispravna.” (Gradimir Nedeljković)

JKP Vodovod i kanalizacija je na svom facebook profilu obavjestio građane oko 16 časova da je voda koja se distribuira korisnicima bakteriološki ispravna a da su slučajevi u kojima je pronađena ešerihija koli zapravo slučajevi u kojima je testirana voda iz riječnih korita i da se radi o dezinformaciji da je u pitanju voda za piće.

TIm povodom zamolili smo građane da nam pošalju slike ili video snimke ukoliko su primjetili da je voda u njihovim domovima žuta i ne djeluje pitka.

Mještani Ćukovca su nam poslali slike nakon ovog obavještenja tvrdeći da je informacija netačna i da je voda koja se distribuira za piće zagađena i žuta.

Svega nekoliko sati nakon obavještenja JKP-a dobili smo slike u inbox sa tvrdnjama da je voda pre nekoliko minuta natočena i da je žute boje.

Pozivamo sve građane da nam pošalju snimke pijaće vode ukoliko i dalje imaju problem sa kvalitetom, vaše video snimke možete poslati na adresi [email protected], [email protected] ili u inboxu na našoj instagram ili facebook stranici.