Muslimani pomogli monasima da iskopaju septičku jamu za manastir

Predivna priča o međuetničnosti i suživotu dolazi nam iz manastira “Crna Reka” kod Ribarića u opštini Tutin, gdje su muslimani Bošnjaci pomagali monasima iz manastira “Crna Reka” da iskopaju septičku jamu i kanalizaciju za manastir.

Ovu predivnu priču prenijeli su iz manastira “Crna Reka” na svojoj Facebook stranici gdje su pozvali na ručak svoje komšije koje su im pomogle pri iskopavanju jame i polaganju 350 metara cijevi za kanalizaciju.

“Danas smo u manastiru organizovali ručak povodom nedavnog završetka radova na kopanju septičke jame i kanalizacije koju manastir do sada nije imao. Pozvali smo komšije koje su pomogle svojim prilozima i radom da se iskopa jama i da se položi 350 metara cevi.

Zahvaljujemo Eminu Beroviću, Harisu Bektoviću, Sinanu Heriću, Rafetu Aličkoviću, Ramizu, Edinu i Dinu Buliću na trudu i pomoći. Ovde ih sve vidimo na slici sa bratijom manastira.

Nažalost, priložnici bez čije pomoći ne bi bilo moguće završiti radove – Miroslav Simović, Zoran Kovačević i Milan Smolović žive u Čačku, te ovom prilikom nisu mogli biti sa nama.

Na kraju, ali kao najvažnije delo, blagodarimo Bogu koji nas je nadahnuo i naučio kako da zajedno radimo za dobrobit svih koji ovde žive, stoji u objavi manastira Crna Reka.