Ugljanin podržao Erdogana i AK partiju na predstojećim izborima u Turskoj

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, podržao je aktuelnog predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana na predstojećim opštim izborima u Turskoj, uputivši mu pismo podrške.

Ugljanin je u pismu ukazao na bitnost pobjede Erdogana rekavši da pobjeda njegove AK partije predstavlja nastavak brzog razvoja Republike Turske i dobru saradnju sa zemljama Balkana kao i sigurnsot za sve nezaštićene zemlje muslimana.

„Vaša pobjeda i pobjeda AK partije na ovim izborima označila bi nastavak brzog razvoja i napretka Republike Türkiye, stabilnost, saradnju i ekonomski razvoj Balkana, i sigurnost svih nezaštićenih muslimanskih država i naroda.”

U Turskoj su izbori raspisani za 14.maj i oni će se sada održati mjesec dana ranije nego što je ranije bilo planirano – sa najavom koja će započeti dvomjesečnu predsjedničku trku.

Najava dolazi nakon razornih zemljotresa koji su prošlog mjeseca pogodili Tursku i ubili desetine hiljada ljudi, i usred pitanja kako se izbori mogu održati u regiji pogođenoj zemljotresom. U svom obraćanju, Erdoğan je rekao da žele da 14. maj pretvore u “povoljniju trku koja će izbrisati tragove razaranja” zemljotresa 6. februara.