Zukorlić: Cilj nam je da ujedinimo Bošnjake oko nacionalnih interesa

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlić, izjavio je da sporazum koji je ova stranka sklopila sa SDA, uostalom, ima za cilj da ujedini Bošnjake oko nacionalnih interesa.

On je na tradicionalnom ramazanskom iftaru koju je ova stranka organizovala za svoje simpatizere,članove, organizacije i predstavnike medija ukazao na bitnost jedinstva Bošnjaka i tom prilikom se zahvalio članovima SDA koji su se odazvali njihovom iftarskom pozivu, uz poruku da su oni dobrodošli.

“Cilj nam je da ujedinimo Bošnjake, zato smo sa SDA i napravili ovaj sporazum. Želimo da odbranimo svoje nacionalne interese i da atmosferu kakva vlada u BNV-u preslikamo i na lokalnu samoupravu. Kada se naši nacionalni interesi dovedu u pitanje moramo djelovati kao jedno i zato postoji ovaj sporazum sa SDA,” rekao je Zukorlić.

On je dodao da je jedinstvena Islamska zajednica jedan od glavnih ciljeva od kojih neće odustati i da za njega ne postoje dvije Islamske zajednice, već je to sve jedna, podijeljena u dva dijela ,,veći i manji” i da je pitanje vremena kada će se ponovo ujediniti.

Iftaru su prisustvovali i predstavnici BNV-a, predsjednica Misala Pramenković sa svojim saradnicima, potpredsjednica Jasmina Curić, potpredsjednik  Mustafa Fetić, potpredsjednik Edin Numanović, šef kabineta Semir Madžgalj, sekretar Vijeća Samer Jusović, Rukovodioc izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog Vijeća Fuad Baćićanin, predsjednik Nacionalnog savjeta Aškalija Muhamed Behrami, Predsjednik Ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru Ahmedin Škrijelj, ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek i ostali saradnici i predstavnici političkog i društvenog života.