Gradski odbor SDA: Lokalna vlast nesposobna da vodi grad

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru, objavio je na svom Facebook profilu, zvaničan stav po pitanju trenutne situacije i poplava u gradu, ocjenivši da je lokalna vlast ,,nesposobna da vodi grad” i ,, da nije u stanju da sačuva imovinu građana.”

Oni u svom saopštenju kažu da je lokalna vlast u Novom Pazaru “svojom nesposobnošću postala otvorena prijetnja po živote i imovinu građana Novog Pazara,” komentarišući poplave koje su se desile danas a sa osvrtom na one iz januara mjeseca u kojima su dva sugrađanina izgubila život.

“Građani Novog Pazara imaju obavezu da stanu na kraj nesposobnoj, podaničkoj, kriminalizovanoj i bahatoj lokalnoj vlasti koja zarad ostvarivanja svojih partijskih, a često i ličnih finansijskih interesa cjelokupno stanovništvo izlaže opasnosti, neobazirući se na posljedice svog štetnog djelovanja. Stradanja dva naša sugrađanina u poplavama 19. januara ove godine, očigledno nisu dovoljan motiv vladajućoj većini da pruži adekvatnu zaštitu građanima. Korita rijeka i dalje nisu ukorićena, civilna zaštita u Novom Pazaru na postoji, sistem preventivne zaštite od elementarnih nepogoda nije uspostavljen niti je bilo koja kritična tačka u gradu osigurana, sistem kišne i fekalne kanalizacije se ne održava ili uopšte ne postoji, za šta isključivu odgovornost snosi politička stranka na vlasti i kadrovi koji u njeno ime sistematski urušavaju Novi Pazar, “stoji u saopštenju Gradskog odbora SDA Sandžaka. 

Za sada jedino saopštenje za medije koje smo dobili iz lokalne samouprave tiče se trenutne situacije u gradu u kojoj stoji da su sva javno-komunalna preduzeća, vatrogasno spasilačke jedinice, vojska i komunalna milicija na terenu i da se ispumpava voda iz dvorišta i kuća.

Podsjećamo,direktor “Srbijavode” Goran Puzović, najavio je početak radova na ukorićenju rijeke Trnavice u mjesecu martu, ali i dalje nije došlo do realizacije projekta. 

Srbijavode: Očekujemo da Svjetska banka sprovede završetak procedura kako bi smo počeli sa radovima na korićenju rijeka

Q