Komunalna milicija: Otkrivamo zagađivače, crvena boja puštena niz rijeku zbog istrage

Načelnik Komunalne milicije Imer Jahović, izjavio je da je crvena boja koja je danas puštena niz rijeku organskog porekla i da se radi o otkrivanju toka odakle potencijalno odlaze otpadne vode u rijeku.

“Obaveštavamo javnost da crvena boja koja se nalazi u rijeci Raški, nije krv, već bezopasna boja organskog porekla koja je puštena od mjesta potencijalnog zagadjivaca u rijeku Rašku radi utvrđivanja izvora sa kojeg je potekla tečnost nalik na krv, a koja je 28.9.2023.god. u popodnevnim časovima ispuštena u rijeku Rašku, izjavio je Imer Jahović, načelnik Komunalne milicije.”

U večernjim satima 27. septembra 2023. godine, Komunalna milciija u saradnji sa Odeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave u Novom Pazaru odgovorila je na prijavu građana i organizovala operaciju s ciljem lociranja potencijalnog izvora zagađenja rijeke Raške. Kako bi se izvršila analiza, crvena boja organskog porijekla je puštena u rijeku, omogućavajući upoređivanje tečnosti uzete uzorka sa tečnošću na mjestu izlivanja u rijeku Rašku.