Građani: Predstavnici Bošnjaka su nas razočarali zbog ćutnje na dešavanja u Palestini (Video)

U Novom Pazaru danas je održan protest podrške narodu Palestine koji je organizovala neformalna grupa građana putem društvenih mreža.

Nekoliko hiljada građana Novog Pazara okupili su se danas na trgu kako bi izrazili svoju podršku palestinskom narodu nakon nedavnih brutalnih napada na Gazu koji su počeli 7. oktobra od strane okupatorske vojske Izraela.

Jedan od govornika je rekao da su građani ogorčeni zbog ne oglašavanja predstavnika bošnjaka po ovom pitanju rekavši da je sramno što se niko od njih nije oglasio da podrži potlačen muslimanski narod u Palestini.

“Poštovani građani , budite danas ponosni na sebe, jer mi smo jedini uhvatili uže koje su svi ostali pustili, a to je uže pravde i humanosti. Mi smo danas ovdje da stanemo uz nedužne stanovnike Palestine. Uz one kojima je oduzeta voda,hrana struja i uz one za koje se očekuje da nestanu pred očima cijelog svijeta. Bilo je mnogo više pozvanih od mene da nam se ovdje obrate, mi imamo predstavnike, ali nažalost naši predstavnici su izračunali da je pametnije da ćute i to je velika sramota”, rekao je Haris Ibrahimović govornik sa ovog protesta.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je broj stradalih u Gazi, usled intenzivnih raketnih napada Izraela, porastao preko 1600, od kojih su više od 500 deca, a 400 žene.