Zećirović pozvao Biševca da odustane od kandidature za gradonačelnika

Nosilac liste “Za život dostojan čovjeka” Građanskog pokreta Sandžaka i bivši odbornik u Skupštini grada Novog Pazara Edin Zećirović, pozvao je doskorašnjeg gradonačelnika ovog grada i kandidata za gradonačelnika liste “Za Evropski Novi Pazar” Nihata Biševca, da odustane od kandidature za gradonačelnika na predstojećim izborima povodom pravosudne presude Apelacionog suda u Kragujevcu u kojem je nekoliko funkcionera iz Lokalne samouprave osuđeno za korupciju.

Naime, kako prenose Novopazarski mediji , funkcioneri Grada , Muzafer Dragolovčanin, Ensar Škrijelj i Suat Ljajić osuđeni su zatvorskom kaznom, odnosno nošenju nanogice zbog koruptivnih radnji.

Zbog produženog krivičnog djela trgovina uticajem na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine osuđen je Dragolovčanin, a Škrijelj, zbog trgovina uticajem i produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, na osam i šest mjeseci, odnosno jedinstvenu kaznu, također u trajanju od jedne godine. Zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja Ljajiću je određena kazna od šest mjeseci sa nanogicom, prenosi SNEWS.

Građanski pokret Sandžaka je u javnom saopštenju koji je upućen medijima pozvao gradonačelnika Nihata Biševca da zbog ovog skandala odustane od svoje kandidature jer je ona pogubna za zajednicu, tvrde u saopštenju GPS-a.

“Znam da donošenje jedne ovakve odluke nije nimalo jednostavno, ali posljedice koje bi mogle nastati vašom odlukom da ne povučete kandidaturu mogle bi biti daleko veće, neprijatnije i pogubnije po društvo i Grad Novi Pazar.

U nadi da će vaša savjest, čast i poštenje nadvladati partijski interes očekujemo odluku o vašem povlačenju do nedjelje ujutru. Odbornik u dva mandata Skupštine Grada Novog Pazara Edin Zećirović” stoji u saopštenju GPS-a.