SPP: Uskoro krivične prijave i tužba protiv GIK

Potpredsjenik Stranke pravde i pomirenja Edin Numanović upoznao je javnost sa trenutnim procesima koji su pokrenuti u cilju zaštite slobodne volje građana izraženom na lokalnim izborima 17. decembra u Novom Pazaru i najavio da će SPP uskoro podnijeti tužbu i pokrenuti krivične prijave protiv Gradske izborne komisije zbog nepravilnosti i kršenja Zakona u kojima smatraju da je došlo do prekrajanja izborne volje građana. 

Numanović je najavio da će SPP iscrpiti sve pravne mehanizme kako bi se javnost upoznala sa malverzacijama Gradske izborne komisije.

U posljednjem dopisu stranke istaknute su nepravilnosti na 14 biračkih mjesta, te je zatraženo ponavljanje izbora, ali je GIK izbjegla staviti ovo pitanje na dnevni red, tvrdeći da im e-mail ne funkcionira kako treba.

Suočeni sa ovakvim postupanjem, Numanović najavljuje da će uskoro pokrenuti krivične prijave i tužbe u cilju zaštite izbornog legitimiteta Grada Novog Pazara. Ova najava označava početak novog vida pravne borbe kojom Stranka pravde i pomirenja planira odbraniti integritet izbornog procesa i osigurati da volja građana bude pravilno ispoštovana.