Sutra izložba fotografija istaknutog Novopazarskog fotografa Irfana Ličine (Video)

Izložba fotografija poznatog Novopazarskog fotografa Irfana Ličine održaće se sutra u Alternativnom kulturnom centru “VRT 369” Vojniće, sa početkom u 15 časova.

Mladi Novopazarac Irfan Ličina kaže za naš portal da se raduje što će po prvi put imati priliku da svoje fotografije iz kolekcije “MI” predstavi Novopazarskoj publici koja je zapravo i bila inspiracija za ovu kolekciju.

“Radi se o projektu koji se zove “MI”, i izložba je zapravo o svima nama. Ona pokazuje kako mi živimo, tj. kako smo živjeli, jer je ta kolekcija sastavljena tokom prethodnih 10 godina i sa sobom nosi snažnu poruku,” rekao je Ličina.

Izloženo je 25 fotografija od čega je 21 fotografija formata A3+ , dok su 4 fotografije većeg b3 formata.

Sve fotografije na izložbi su urađene u crno bijelom efektu, a razlog za to je, kako kaže mladi fotograf, taj što su one ishod dugogodišnjeg rada a da neke od njih su uslikane tokom početka njegove karijere kada je radio sa fotoaparatima sa crno bijelim filmom, a potom je samo nastavio  da slika u tom efektu.

Ličina je dobitnik mnogih nagrada za najbolju fotografiju na raznim konkursima. Njegova ljubav prema uličnoj fotografiji ga je dovela do toga da za njega čuju mnoge medijske kuće van Srbije, a kao fotoreporter radio je i radi  za nekoliko poznatih medijskih kuća kao što su portal Nova.rs, Vice,  Agancy France Press idr.

2019. godine Lens Culture uvrstio je Irfana Ličinu u 25 najboljih uličnih fotografa, što je ovog mladog Novopazarca stavilo na istu rang listu sa velikim imenima iz svijeta fotografije.

Za kraj intervjua, Ličina je pozvao sve ljubitelje fotografije da sutra dođu na njegovu samostalnu izložbu koja se po prvi put održava u Novom Pazaru i da zajedno uživaju u umjetnosti.