Ugljanin: Nefer izborni uslovi, pobjedila velikosrpska politika (Video)

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je za medije da su uslovi u kojima su izbori održani nefer, nepošteni i nekorektni.

On je rekao da manjinske i opozicione stranke su bile u potpuno neravnopravnom položaju u odnosu na stranke vladajućeg režima što prema njegovim riječima svedoče izvještaji stranih posmatrača koji su pratili izbore u Srbiji.

Ugljanin se osvrnuo na program SDA Sandžaka tokom predizborne kampanje i podsjetio da su otvoreno pozivali da se ne glasa za SNS i rekao da svi oni koji su podržali “velikosrpsku opciju” aludirajući na vladajuću stranku, da će biti odgovorni u slučaju svih novih genocida kao i prošlih, i da će pred Bogom i pred ljudima na savjesti nositi odgovornost zbog svog glasa.

“Rekli smo građanima ko god glasa za tu velikosrpsku opciju i za njegove pomoćnike na terenu koji falsifikuju listiće na terenu da će biti odgovorni za sve njihove zločine i u prošlosti i budućnosti, rekao je Ugljanin.”

Ugljanin je rekao da ih raduje činjenica da je Evropska unija zainteresovana da na zapadnom Balkanu uspostavi mir i suzbije korupciju koja prema njegovim riječima ,,hrani etno-nacionalizam na Balkanu”.


Emir T.

020media