Porodica Zukorlić sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan

Porodica Zukorlić zatražiće da se pokrene istraga o smrti bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića zbog sumnje u trovanje rečeno je danas na press konferenciji.

Kako kažu, razlog za sumnju jesu rezultati uzoraka koje je porodica dobila iz dvije laboratorije u inostranstvu koje su utvrdile prema njihovim riječima, da je Muamer Zukorlić otrovan.

Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga laboratorija je, na osnovu uzorka koji su dobili, zaključila da je osoba otrovana hranom, naglasio je Zukorlić.

Usame Zukorlić je rekao da toga dana kada je Muamer Zukorlić preselio mnogi od tuge nisu bili pri sebi sem neki od njih koji su se sjetili da uzmu uzorke.

Prošlo je pet mjeseci i četiri dana od smrti akademika muftije Muamera Zukorlića. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, pre sahrane, od pokojnog Muamera Zukorlića uzeli su uzorak, rekao je Usame Zukorlić.