Muhabet sa mladima – Životna priča Ensara Begovića : Ponovo rođen

U ovoj epizodi emisije Muhabet sa mladima, razgovarali smo sa Ensarom Begovićem, dvadesetogodišnjim mladićem iz Novog Pazara koji je dobio bitku za život.

Ensaru je još kao bebi dijagnosticirano da će imati zdravstvene probleme u toku svog života, a iskušenja kakva su ga zadesila niko nije očekivao.

Ensar je imao 14 velikih operacija, od transplatacije bubrega do operacije AV fistule kao i operacije srca. Ovaj mladi momak je na kraju izašao kao pobjednik a nama je detaljno ispričao kroz šta je sve prolazio u toku svog života.

Ensar kaže da se konačno osjeća dobro i da je “ponovo rođen”, kako je nazvao svoju autobiografsku knjigu koju je skoro napisao.

Knjiga “Ponovo rođen” govori o životu i iskušenjima mladog Ensara, život kroz pogled jednog bolesnika koji ima ogromnu volju za životom. Ensar je borac i nije dao da ga bolest pobjedi.

On nam je najavio da će uskoro raditi i na objavi drugog dijela knjige a nama je obećao da će ona biti u poređenju sa prvim dijelom nešto bolja, jer će pisati o blagodatima življenja i zdravlja.


Emir T.