Ljajić za Danas: Prvo razgovori sa SNS o učešću u vlasti, pa tek onda o ministrima

Lider SDPS-a Rasim Ljajić rekao je za Danas da očekuje razgovore sa SNS-om o učešću u izvršnoj vlasti i da će tek nakon toga razgovarati o mogućim kadrovskim rešenjima, prenosi N1.

„Očekujemo razgovore sa Srpskom naprednom strankom o našem učešću u izvršnoj vlasti. I tek nakon tih razgovora možemo da govorimo o mogućim personalnim rešenjima”, rekao je Ljajić za Danas, ne želeći da potvrdi ili demantuje spekulacije o njegovom povratku u izvršnu vlast.

Nije želio ni da odgovori na pitanje da li je SDPS i dalje zainteresovan za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, ponovivši da razgovori sa mandatarom tek slijede.

Podsjetimo, Ljajić je političar sa najdužim kontinuiranim mandatom od dvadeset godina, a izvršnu vlast je napustio 2020. godine, ali kako je sam tvrdio, nikada nije napustio politiku.

U intervjuu nakon izlaska iz vlade objasnio je da pravi pauzu kako bi se vratio u buduću vladu. Da li je sada vrijeme za njegov povratak znaće se najkasnije do kraja septembra, kada je Ana Brnabić najavila izbor nove vlade.

Izvor: N1