Predstavljena lista “SDP – Husein Memić”

Sandžačka demokratska partija je večeras održala veliki radni sastanak povodom predstavljanja liste “SDP – Husein Memić” za Bošnjačko nacionalno vijeće, u sali Kulturnog centra.

Pred punom salom Kulturnog centra, prisutnima su predstavljeni kandidati za članove Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao i plan budućih aktivnosti koje će se realizovati do 13. Novembra, odnosno do dana izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Prva se na radnom sastanku obratila Dr Fatima Kriještorac, profesor razredne nastave. U svom govoru se osvrnula na svoje lične motive da uzme učešće na ovim izborima, a kroz želju da doprinese unapređenju prava iz oblasti obrazovanja, upotrebe maternjeg jezika, kulture i informisanja na maternjem jeziku.

Nosilac liste, Husein Memić, obratio se prisutnima i zahvalio na velikoj podršci. Istakao je da je svjestan odgovornosti i obaveza koje je preuzeo na sebe. Izrazio je želju i nadu da ovi izbori proteknu u mirnoj atmosferi, bez međusobnih napada i grubih riječi. Vjeruje da samo u takvoj atmosferi su svi pobjednici i samo tako neće biti poraženih. Smatra veoma važnim da nakon izbora, svi učesnici mogu jedni drugima pružiti ruke i sjesti za sto, dati svoj doprinos u daljem razvoju i implementaciji projekata koji su od značaja za Bošnjake, Sandžak i Srbiju.

Istakao je da je lista koju predvodi sačinjena od veoma kvalitetnih ljudi, dokazanih u svojim profesijama, te pozvao sve da ih podrže na izborima.

Ponosan je na činjenicu da je u sali prisutan veoma veliki broj mladih koji je prepoznao vrijednost i potencijal ove liste i koji su došli da čuju šta su planovi SDP-a u ovom periodu.

Posljednji se na ovom radnom sastanku obratio osnivač SDP-a, Rasim Ljajić. Istakao je da je lista “SDP – Husein Memić” najmlađa lista, ali lista sa najkvalitetnijim ljudima. Naglasio je da su ovo možda najvažniji izbori u posljednjih deset, ali i budućih deset godina, te da je možda ovo trenutak kada treba popraviti izborni rezultat sa prethodnih izbora. Smatra da ova lista ima taj kvalitet koji je narod prepoznao i da može ostvariti odličan rezultat.

Istakao je da je pobjeda imperativ na ovim izborima i pobjedom će se dokazati da je SDP legitimni predstavnik naroda, Ljajić je dodao da očekuje pobjedu i u Novom Pazaru, Sjenici, Prijepolju i Priboju i da se nada da će ova lista predstavljati Bošnjake u BNV-u u narednom mandatu.