Izdvojeno 46 miliona dinara za konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Novom Pazaru

Gradsko vijeće Novog Pazara izdvojilo je 46.000.000 dinara za medije za 2023. godinu, objavljeno je u listu Danas u javnom pozivu za sufinansiranje projekata u medijima.

Iz budžeta će biti izdvojeno 46 miliona dinara za ovaj cilj, što je dva miliona dinara manje nego prošle godine, a devet miliona dinara manje nego 2021. godine. Najmanji iznos sredstava koji se može dobiti po projektu je 200.000 dinara, a najveći iznos je 45 miliona dinara.

Medijski sadržaji trebaju da obezbijede istinite, nepristrasne i potpune informacije za sve građane Novog Pazara, a u konkursu je navedeno 15 prioritetnih tema za koje se očekuju prijedlozi projekata a rok za predaju projekata je 25. januar.

Teme koje će Grad podržati ovim projektom odnose se na medijski sadržaj koji će doprinijeti afirmaciji interaktivnog učešća građana u poboljšanju rada lokalne samouprave, medijski sadržaj značajan za privredni razvoj, medijski sadržaj iz oblasti kulture, obrazovanja i nauke, medijski sadržaj namjenjen mladima, dokumentno-obrazovni sadržaj, specijalizovani edukativni medijski sadržaj iz oblasti poljoprivrede i oblasti sprečavanja korupcije, sadržaj namjenjen zaštiti interesa osoba sa invaliditetom, sadržaj iz oblasti zaštite životne sredine, zdravstvene kulture, medijske pismenosti i informativno obrazovni  sadržaj.

Gradsko vijeće Novog Pazara pozvalo je zainteresovane medijske stručnjake, novinarska i medijska udruženja da u narednih 10 dana predlože članove konkursne komisije koja će vrednovati pristigle projekte.