Mur i Selakovac i dalje bez kamera: 2021. predviđeno 30.000.000 dinara za aktivnosti

Gradsko vijeće Grada Novog Pazara je na sjednici održanoj 04. marta 2021. godine donijelo Program za rad Savjeta za koordinaciju poslova bezbjednosti
saobraćaja, čija je vrijednost sredstava za realizaciju aktivnosti programa iznosila 30.000.000 dinara.

Ovim programom je predviđeno da Grad do kraja 2021. godine obezbjedi unapređenje saobraćajne strukture, unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, održi preventivno-promotivne aktivnosti na teritoriji grada, izradi naučno-istraživački rad u oblasti bezbjednosti saobraćaja, opremi jedinice saobraćajne policije i drugih organa nadlježnih za poslove i obezbjedi troškove za rad tijela za koordinaciju poslova za bezbjednost saobraćaja.

Tadašnji predsjednik Gradskog savjeta za bezbjednost u saobraćaju Mirsad Jusufović, je 2021. godine dao izjavu za medije i najavio da će  na kritičnim deonicama magistralnog puta IB 22. i IB 29. biti postavljene kamere koje će bilježiti saobraćajne prekršaje, međutim ni dan danas tih kamera nema.

“Kamere će biti postavljene na kritičnim deonicama ova dva državna puta. U toku je izrada elaborata i uskoro ćemo raspisati javnu nabavku za izradu projekta tehničke regulacije na pojedinim deonicama kroz naseljena mesta“ Mirsad Jusufović za list Danas.

U odgovoru koji smo dobili od Gradske uprave, do kraja 2021. godine najavljeno je u medijima i predviđeno postavljanje kamera koje će bilježiti saobraćajne prekršaje na deonicima puta u naseljima Mur i Selakovac a koje do danas nisu postavljene zbog navodnih poteškoća na koje su naišli tokom realizacije ovog projekta.

“Grad Novi Pazar je za izradu projektno-tehničke dokumentacije, radi pribavljanja lokacijskih uslova i rešenja o odobrenju za izvođenje radova, angažovao projektansku kuću ,,Adomne” doo Novi Sad; do sada je izrađena projektna dokumentacija,tako da je u toku procedura pribavljanja lokacijskih uslova; kako je riječ o veoma zahtjevnom postupku, do sada se lokacijski uslovi nisu ishodovali, tako se rade dodatne konsultacije na relaciji projektantska kuća i imaoci javnih ovlašćenja, kako bi se sporna pitanja riješila.

Napominjemo da je riječ o zahtjevnoj proceduri, koja podrazumjeva prikupljanje
uslova više imaoca javnih ovlašćenja, jer je riječ o trasi državnih puteva IB broj 29 i IB br 22; Gradska uprava će u periodu koji slede intezivirati aktivnosti, kako bi se ovo sistemsko rješenje implementiralo u najskorijem roku, a sve u cilju što većeg stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju,” navode iz Gradske uprave.

Za unapređenje saobraćajne infrastrukture, projektom je 2021. godine izdvojeno 15.000.000 dinara i 1.650.000 za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji grada Novog Pazara.
Za preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti saobraćaja izdvojeno je 1.200.000 dinara i 500.000 dinara za izradu naučno-istraživačkog rada u oblasti bezbjednosti saobraćaja u Novom Pazaru.

Za rad tijela za za koordinaciju poslova bezbjednosti saobraćaja izdvojeno je 1.000.000 dinara i predviđeno je opremanje jedinica saobraćajne policije i drugih organa nadlježnih za poslove u iznosu od 10.650.000 dinara.

Sredstva za realizaciju ovog Programa predviđena su Odlukom o budžetu lokalne samouprave Grada Novog Pazara za 2021. godinu u visini od 30,000.000, dinara koja su usmerena od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe predviđene propisima o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

 SLIČNE VIJESTI:
– Mještani Mura zabrinuti za bezbjednost svoje djece

Gradonačelnik se sastao sa mještanima Mura – Tri godine bez najavljivanih kamera na kritičnim mjestima

Mještani Mura predali zahtjeve Gradskoj upravi

-Djevojčica nastradala u udesu u naselju Mur