Mještani Mura zabrinuti za bezbjednost svoje djece (Video)

Mještani Mura održali su protest kako bi skrenuli pažnju na bezbjednosne probleme u saobraćaju zbog kojih se već godinama često dešavaju udesi sa smrtnim ishodima na ovoj deonici puta, gdje nema saobraćajnih znakova niti vidljivih pješačkih prelaza.

Povodom tragedije u kojoj je život izgubila petnaestogodišnja djevojčica iz ovog naselja, mještani su iskazali nezadovoljstvo zbog uslova u kojima žive, kao i zabrinutost za bezbjednost svoje djece.

Nekoliko hiljada građana Novog Pazara podržalo je skup i mještane ovog naselja.

Oni su pozvali sve nadlježne institucije da u što kraćem roku riješe probleme saobraćaja u ovom naselju i najavili da ukoliko se problemi ne riješe, protest će se radikalizirati.

Ističu da u ovom naselju nema saobraćajnih znakova niti vidljivih pješačkih prelaza, što dodatno povećava rizik od udesa, posebno za djecu koja se kreću pješice i da zbog toga svaki dan imaju obavezu da vode svoju djecu u školu iz straha da im se nešto ne desi.

Bezbjednost na cestama je od ključnog značaja za svakog pojedinca, ali i za društvo u cjelini.

Mještani i građani iz drugih naselja koji su podržali protest kažu da je važno da se svi zajedno uključimo u rješavanje ovih problema, da se pobrinemo da svaka ulica dobije odgovarajuće saobraćajne znakove i pješačke prelaze, te da se vozači pridržavaju pravila saobraćaja.

Oni kažu da samo tako možemo izbjeći tragične događaje i osigurati bezbjednost na cestama.