Sjednica Skupštine grada Novog Pazara zakazana za 1. februar

Sjednica Skupštine grada Novog Pazara zakazana je za 1. februar 2023. godine a koju su zatražili odbornici opozicionih stranaka SDA i SPP.

Na dnevnom redu Skupštine biće izvještaj gradonačelnika Biševca u vezi sa preduzetim i planiranim preventivnim, operativnim i drugim mjerama na zaštiti života i imovine građana Novog Pazara od poplava.

Opozicija SDA i SPP kao i samostalni odbornik u Skupštini grada Edin Zećirović su ranije zatražili smjenu gradonačelnika Nihata Biševca. Zećirović je na prijethodnoj Skupštini predložio da se o ovoj temi odlučuje zbog tragedije koja se desila u naselju Mur, ali ta tačka dnevnog reda nije usvojena zbog čega je prema riječima Zećirovića bio napadnut kasnije od strane odbornika Župića.

Na konferenciji za medije održanoj 26.01.2023.od strane opozicije SDA i SPP upitali smo predstavnike ove dvije partije zbog čega nisu podržali na toj sjednici zahtjev Zećirovića za smjenu gradonačelnika obzirom da su na prijethodnoj konferenciji na kojoj nisu dozvolili novinarima da postavljaju pitanja uputili isti zahtjev, iz SDA su rekli da oni podržavaju sve što opozicija predloži ali da oni ne mogu da nametnu da se o nekoj temi raspravlja.

Upitan koja je razlika između njihovih zahtjeva i zahtjeva Zećirovića, Edin Numanović iz Stranke pravde i pomirenja je rekao da zahtjevi Zećirovića i njihovi nisu isti i da se zahtjev Zećirovića odnosi na napad koji se desio na njega.

Zećirović je demantovao odbornika Numanovića. Podsjetio je javnost da se njegov zahtjev za smjenu gradonačelnika odnosio na tragediju u naselju Mur u kojoj je stradala djevojčica ali i zbog drugih nagomilanih problema, a da se tek nakon tog zahtjeva desio incident o kojem govori odbornik Numanović.

Opširnije o ovoj situaciji možete pogledati na video snimku: