Skupština bez kvoruma, odbornici SDP-a i SNS-a se nisu pojavili na sjednici

Skupština grada Novog Pazara koja je zakazana za 1.februar 2023. godine nije se održala jer nije bilo kvoruma, zapravo, odbornici SDP-a i SNS-a se nisu pojavili na današnjoj sjednici.

Skupština je zakazana na zahtjev opozicionih stranaka SDA i SPP da se održi vanredna Skupština grada Novog Pazara kako bi se raspravljalo o poplavama koje su zadjesile grad prijethodne sedmice.

15 opozicionih odbornika, predstavnika SDA i SPP i jedan samostalni odbornik u Skupštini grada Edin Zećirović, bili su prisutni ovoj sjednici koja je nakon pola sata otkazana jer nisu ispunjeni uslovi za rad i odlučivanje.

Opozicija kaže da svojim ne pojavljivanjem predstavnici vlasti u ovom gradu zapravo “bježe od odgovornosti” jer ne žele da razgovaraju o ovoj temi.

“Mi kao opozicija imamo odgovornost da pitamo i tražimo objašnjenja za sve što se dešava u gradu, a vladajuća većina da podnese izveštaj o tome šta su preduzeli u prethodnom periodu kada smo izgubili dva života. Ovaj njihov nedolazak vidimo kao bežanje od odgovornosti, ali ne prema nama, nego prema narodu”, poručio je Numanović odbornik SPP-a

Ispred SDA Sandžaka Nafil Sejdović kaže da je Skupština trebala da konstatuje neodgovoran odnos Kriznog štaba, gradonačelnika i članova Gradskog vijeća kao i nadlježnih službi tokom poplava zbog ne preduzimanja mjera i uz to iskazao saosjećanje sa porodicama žrtava.

“Skupština je trebalo i da konstatuje neodgovoran odnos Kriznog štaba, gradonačelnika, članova Gradskog veća i nadležnih službi zbog nepreduzimanja mera i zahteva da oni vrate mandat. Skupština je trebalo i da zahteva od tužilaštva da preduzme sve mere i ispita ko je odgovoran za gubitak ljudskih života”, rekao je Sejdović..

Samostalni odbornik u Skupštini grada Novog Pazara Edin Zećirović izjavio je da zbog nedostatka argumenata vladajuća koalicija nije smjela da se pojavi na zasjedanju.

“Da imaju istinu sa sobom i argumente bili bi ovde, ovako su pokazali drskost i neodgovornost da stanu pred građane i objasne šta se desilo”, rekao je Zećirović.

Skupštinskim zasjedanjem gradonačelnik Biševac je trebao da predoči izvještaj o poplavama na zahtjev opozicionih stranaka koje su zatražile održavanje vanredne Skupštine grada Novog Pazara.