Zakazana sjednica Skupštine grada za ponedjeljak 20. mart

Naredna sjednica Skupštine grada Novog Pazara biće održana 20. marta 2023. godine, tačnije u ponedjeljak, a na dnevnom redu biće podnijet Izvještaj Gradskog štaba za vanredne situacije o postupanju tokom poplava u januaru ove godine.

Opozicijske stranke SPP i SDA zatražile su prethodno da se održi jedna ovakva sjednica kako bi se razgovaralo o tada aktualnim problemima u gradu u kojem je tokom poplava dvoje ljudi izgubilo život.

Sjednica je zakazana ali nije održana jer nije bilo kvoruma. Od prisutnih su se tada pojavili samo predstavnici opozicije SDA i SPP i samostalni odbornik u Skupštini grada Edin Zećirović.

Predstavnici opozicije zatražili su od gradonačelnika Nihata Biševca da predstavi izvještaj o planiranim i poduzetim, preventivnim i drugim mjerama o zaštiti života i imovine građana tokom poplava.

Tada su izjavili da vlast u ovom gradu “bježi od odgovornosti” i da ne želi razgovarati o tim temama, što su iz SDP-a ocijenili kao netačno i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena, te da vlast “ne bježi od odgovornosti, već se u tom trenutku procjenjivala šteta i nije mogla održati sjednica a da oni koji organiziraju sjednicu za nju trebaju naći i većinu kako bi je održali.”

I SDA i SPP također su tim povodom zatražili da Biševac hitno podnese ostavku, koju je prethodno zatražio Edin Zećirović na sjednici Skupštine grada, kada je zbog incidenta u Muru u kojem je maloljetna djevojčica izgubila život, zatražio da Biševac zajedno sa svojim saradnicima podnese ostavku.

POVEZANE VIJESTI


Skupština bez kvoruma, odbornici SDP-a i SNS-a se nisu pojavili na sjednici