Vučić u Pazaru: ,,Prvo da imate dovoljno naučno-istraživačkih radnika pa tek onda Klinički centar”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Pazaru da je od velikog značaja za ovaj grad i region današnja dogradnja i rekonstrukcija Opšte bolnice Novi Pazar, jer će u budućnosti nadograđeni objekat biti dio Kliničkog centra.

On je skrenuo pažnju na to da nije razumeo da je od velikog političkog značaja potrebno spomenuti da današnji objekat će u budućnosti biti dio Kliničkog centra jer narod očekuje da cijela priča u vezi tog obećanja vezanog za KBC Novi Pazar, ne bude samo još jedna prazna priča.

,, Kada prođe moj mandat kao predsednika Republike moći ćete sami da analizirate, voleli me ili ne voleli, ko je koliko puteva ili autoputeva uradio, ko je koliko bolnica i kliničkih centara otvorio, ko je koliko pruga počeo, ko je šta napravio i ko je šta ostavio iza sebe. E to je rezultat koji nadam se , nećete moći da negirate, a siguran sam kada ovu, danas je to bolnica a sutra će biti preimenovana u KBC Novi Pazar, nisam ni razumeo da je to toliko od političkog značaja, a onda sam shvatio zašto…Ustvari, i kod vas postoji uvek neka sumnja da će neko, nešto da vas izigra zbog nečega, “To će oni nama da pričaju priču a na kraju će da ostane bolnica”, “neće”, rekao je Vučić.

Vučić je takođe rekao da za Klinički centar je potrebno imati dovoljno naučno-istraživačkih radnika a da će nakon izgradnje ovog objekta tek za 2 do 2 ipo godine on dobiti dozvolu da postane Kliničko-bolnički centar.

Za ovaj objekat obezbjeđeno je 44 miliona eura, a najavljeno je da će biti uloženo još 20 miliona eura u opremi nakon njegove izgradnje.