Marinika Tepić u Novom Pazaru: Jezik mržnje koji širi vlast u Srbiji preslikava se i na društvo

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, obišla je danas Gradski odbor te stranke u Novom Pazaru prilikom čega je imala priliku da se upozna sa problemima građana ovog grada.

Ona kaže da je Gradski odbor ove stranke u Novom Pazaru na čelu sa Benjaminom Birđozlićem predočio centrali stranke probleme sa kojima se građani Novog Pazara najviše susreću i da je odlazak mladih iz ovog grada jedan od najvećih problema ne samo u ovom gradu već i u cijeloj Srbiji.

Glavni razlog za to je, kako ona kaže, vođenje neodgovorne politike vladajuće stranke a da je mržnja koju vlast širi putem medija dodatno doprinela tome da se stvori takva atmosfera da se jezik mržnje preslikava i na društvo.

“Ne postoji region u ovoj zemlji koji nema potencijal da dobro živi, da li od industrije,poljoprivrede turizma, da li od nauke, ne postoji kutak u ovoj zemlji zaista gde svaka mikro zajednica ne bi mogla da živi jedan dobar život bez razmišljanja o mržnji, ratu, konfliktima i da svakodnevno gledaju i slušaju o podelama, agresiji, ružnim rečima i groznoj Skupštini, to se sve preslikava na društvo i mi smo na to godinama upozoravali” , kaže Tepić.

Ona dodaje da je jedan od glavnih problema odlaska mladih taj što se ne daje dovoljno šansi za posao školovanim ljudima i da su oni sa kupljenim diplomama uvijek visokopozicionirani jer su podobni vladajućoj stranci.

“Mi želimo da učinimo sve da zaustavimo odlazak naših ljudi ili ako već išta, da smanjimo odlaske iz ove zemlje. Vrline su nažalost postale sve one nekada negativne stvari, biti lukav, biti pripreden,  zaobići pravila, uraditi nešto na prevaru, i onda u takvoj stvorenoj situaciji šta vi kažete svojoj deci; “Džabe učiš,vidiš da gori od tebe napreduju, vidiš da ti je šef neko ko je kupio diplomu iza ćoška a ti si se mučio i završavao školu, bio vredan, nisi lagao, nisi krao, nisi varao.” Ne moraš da studiraš, možeš da budeš i divan radnik, ali onda će opet da ti dođe neki šef koji će ,da bi se dokazao nekom trećem partijskom šefu ili komesaru, zaista da se iživljava nad radnicima…” kaže Tepić.

Deklaracijom “Srbija u Evropi 2030” koju je usvojila SSP, Tepić je predstavila ciljeve stranke o ulasku Srbije u Evropsku uniju do 2030. godine u okviru koje će kako ona kaže biti riješena i goreća pitanja građana ukoliko ova stranka dođe na vlast.

Ona kaže da je ta ideja garant ulaska Srbije u EU jer će se njenom primenom Srbija naći na mjestu na kojem pripada u Evropi i da uređeno društvo možemo dobiti jedino stvaranjem novih i pravednijih institucija.