Anonimni donator BNV-u donirao oko 3000 lektira u vrijednosti od oko 30 hiljada eura

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), dobilo je oko 3000 lektira na bosanskom jeziku u vrijednosti od oko 30.000 eura od strane anonimnog donatora koji živi i radi  u Njemačkoj.

Predsjednica Vijeća Misala Pramenković kaže da je ova donacija od izuzetnog značaja jer će djeci biti dostupna lektira za nesmetano odvijanje kvalitetne nastave na bosanskom jeziku.

“Donator je naš ugledni privrednik koji živi i radi u Njemačkoj, koji je želio da ostane anoniman, Ovo je zaista vrijedna donacija, ovo je donacija koja će u bitnome doprinijeti kvalitetu nastave na bosanskom jeziku,buduće da će lektire sada u još većem obimu biti dostupna učenicima osnovnih i srednjih škola” kaže Pramenković.

Ovo je druga donacija koja je u veoma kratkom roku donirana Vijeću. Prethodno su donatori iz BiH povodom obilježavanja 21. februara – Dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku obezbjedili da učenici osnovnih I srednjih škola dobiju potrebne lektire za dalju nastavu uz pomoć projekta koji je finansirao BH telekom.