Održan koncert Aleksandre Prijović u Novom Pazaru

Koncert Aleksandre Prijović koji je prethodnih dana izazvao veliku pažnju u medijima jer se nije znalo ‘koliko košta’, održan je večeras za prvo Bajramsko veče u Novom Pazaru kao završna manifestacija u okviru nedjelje obilježavanja 562. godine Grada Novog Pazara.

Nekoliko hiljada građana Novog Pazara prisustvovalo je i uživalo u pjesmama ove estradne pjevačice.

Održavanje ovog koncerta prethodnih dana naišlo je na kritiku jednog dijela javnosti jer je koncert organizovan za prvu Bajramsku noć i smatraju da je ,Dan grada” mogao da se obilježi i kroz druge manifestacije, pa su tako predstavnici opozicije u Gradskoj skupštini izrazili nezadovoljstvo smatrajući da umjesto koncerta estradne pjevačice potrebnije je bilo promovisati mlade i pozitivne poduhvate u zajednici koji će služiti društvu.

Tom prilikom odbornica SDA Sandžaka, Hanadi Hajdinović, skrenula je pažnju za govornicom u Skupštini rekavši da su ovakvi koncerti nepotrebni za Dan grada.

“Osjećamo obavezu da javno kažemo da smo uvijek veći pobornici da Dan grada obilježavamo promovišući kreativnost mladih ljudi ili realizacijom projekta stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom, umjesto za koncerte, u kojima se promovišu neke vrijednosti koje su u koliziji sa identitetom grada Novog Pazara.To bi bilo mnogo humanije i ozbiljnije, ovako koncert će proći a problemi će ostati i njih nijedan koncert neće riješiti”, rekla je Hanadi Hajdinović.

Inače, grad Novi Pazar je među prvima u Srbiji, za doček nove godine uveo praksu da ta sredstva namjenjena za koncerte preusmjerava za pomoć bolesnoj djeci i djeci bez roditelja.

Podjećamo, kako je tada preneo radio Sto plus, na njihovo pitanje koliko će koštati koncert Aleksandre Prijović , iz Gradske uprave su odgovorili da ne raspolažu “informacijom kolika je ukupna cijena koncerta, obzirom da ugovor o istom ne posjeduju”.

Pogledajte promo spot povodom Dana grada Novog Pazara u produkciji našeg portala (Video)