Osvajanje Kupa jedina nada za Evropu

Fudbaleri Novog Pazara poraženi su od Voždovca na domaćem terenu rezultatom 1-0 u utakmici Play off-a Super lige Srbije i tako su se Plavi udaljili od mjesta koje vodi u Evropu, jedina nada za Novi Pazar ostaje osvajanje Kupa Srbije koje će biti izuzetno teško.

Osvajaču Kupa direktno se garantuje mjesto u grupnoj fazi UEFA takmičenja a “Plave” dočekuje trećeplasirana Bačka Topola koja igra najbolji fudbal ikada od formiranja ovog kluba.

U četvrtfinalu Kupa Srbije igraće Napredak – Crvena zvezda, Bačka Topola – Novi Pazar, Radnik Surdulica – Čukarički, Radnički Niš – Vojvodina.

Sve već pokazuje na to da Novi Pazar ima težak zadatak pred sobom, u slučaju pobjede nad Bačkom Topolom i dalje tri fenomenalne ekipe kao što su Čukarički, Crvena Zvezda i Vojvodina imaju velike šanse za osvajanjem Kupa i sve već sluti na to da ćemo gledati pravi fudbalski spektakl i borbu ove sezone.

Da li će Plavi uspjeti da ostvare snove svih Novopazaraca ostaje da vidimo. Utakmica sa Bačkom Topolom predviđena je za 4. maj ali još nema zvaničnih podataka o njenom odigravanju.

Novopazarci će i pored Kupa u Play-offu odigrati veoma teške mečeve, do kraja sezone Plavi će u ligi odigrati utakmice protiv Partizana, Čukaričkog, B.Topole i Crvene Zvezde.