Gradski odbor SSP-a u Novom Pazaru predstavio program “Pravac Evropa”

Predstavnici Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Pazaru na čelu sa Benjaminom Birđozlićem, predstavili su program “Pravac Evropa” građanima ovog grada.

Programom “Pravac Evropa” predviđeno je preduzimanje mjera na državnom nivou koje bi ubrzale proces ulaska Srbije u Evropsku Uniju a koje dosadašnja vlast nije uspjela da ispuni.

Iz SSP-a kažu da okupljanje oko ove ideje ima za cilj da zaustavi “haos koji trenutno vlada u ovoj zemlji”.

Oni dodaju da se usvajanjem ovog programa nudi idejno rješenje kojim bi se povećale plate radnicima i podigao standard u ovoj zemlji uprkos ekonomskoj krizi koja vlada i da žele da radnici ne odlaze iz Srbije već da svi imaju priliku da rade i da njihova radnička prava budu zaštićena zakonom.

Prilikom dolaska u Novi Pazar, potpredsjednica SSP-a Marinika Tepić je izjavila da je jedan od glavnih problema u svim gradovima Srbije i odlazak mladih u inostranstvo. Tom prilikom je spomenula da sporvođenjem programa “Pravac Evropa” će se spriječiti odlazak mladih time što će im se obezbjediti uslovi za život a da je za to potrebno prvo imati uređeni sistem i državu koja će zaštiti njih i njihova prava.

POVEZANE VIJESTI


Marinika Tepić u Novom Pazaru: Jezik mržnje koji širi vlast u Srbiji preslikava se i na društvo