Đerlek: U Novom Pazaru se neće praviti Klinički centar, mnogo je dezinformacija (Video)

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, rekao je na četvrtoj sjednici Odbora za zdravlje i porodicu da se u Novom Pazaru neće graditi Klinički centar i da je to nerealna priča pojedinih političara.

On je odgovarajući na pitanje narodne poslanice Selme Kučević o tome “Da li je istina da će se graditi Klinički centar u Novom Pazaru” izjavio da je to nerealna priča l da je rečeno mnogo dezinformacija po ovom pitanju.

“Mnogo je dezinformacija. U Novom Pazaru se neće graditi Klinički centar, to što se  političari u Novom Pazaru utrkuju i pričaju o Kliničkom centru to je nerealna priča i to veze nema sa životom. Međutim, bili ste i čuli šta je predjsednik države tog dana rekao: “Da bi postao Kliničko bolnički centar u Novom Pazaru, treba da prođe 3 do 4 godine.” Neće se praviti ni Opšta bolnica zato što ako ste pratili šta se dešava uopšte u državi, mi trenutno radimo na spajanju Opštih bolnica i Domova zdravlja jer smatramo da onaj koji je odvojio Domove zdravlja i dao ih na upravljanje lokalnim samoupravama da je napravio ogromnu grešku i mi ljekari to znamo. Znači, neće se graditi ni Opšta bolnica a ni Klinički centar,” rekao je Đerlek.

Đerlek je ponovio stav ministarstva i izjavu predsjednika Srbije prilikom dolaska u Novi Pazar da za izgradnju Kliničkog centra potrebno je više doktora nauka i da ima dovoljno kadrova koji bi tu radili kako bi mogli da napravimo Kliničko bolnički centar.

POVEZANE VIJESTI


Vučić u Pazaru: ,,Prvo da imate dovoljno naučno-istraživačkih radnika pa tek onda Klinički centar”