Trodnevna žalost u cijeloj Srbiji zbog ubistava u beogradskoj školi

Vlada Srbije je proglasila petak, 5. maj, subotu, 6. maj i nedelju, 7. maj danima žalosti u zemlji nakon tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. 

Učenik sedmog razreda je danas pucao na obezbeđenje, nastavnicu i učenike, usmrtivši osam osoba, uključujući i radnika obezbjeđenja.

Ministar prosvjete Branko Ružić je saopštio da popodnevna smjena u beogradskim školama neće biti održana, a od sutra će nastava početi s minutom žalosti.

Šestoro djece i jedna nastavnica su ranjeni i trenutno se liječe u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj. Policija je uhapsila učenika koji je izvršio napad.

____________

SDA Sandžaka izrazila saučešće

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava žaljene zbog tragedije koja je zadesila učenike u OŠ „ Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu.

“Duboko nas je povrijedila i uznemirila vijest da je ubijeno osmoro učenika ove škole i jedan službenik obezbjeđenja, a šest učenika i jedna nastavnica su ranjeni.”
SDA Sandžaka osuđuje svaku vrstu nasilja i poziva nadležne organe da istraže sve detalje u vezi ovog slučaja.
__________

Zukorlić izrazio saučešće

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izrazio je saučešće porodicama djece žrtava rekavši da ovakve stvari su svojstvene dalekom Zapadu.

“Moje saučešće porodicama djece žrtava u pucnjavi na Vračaru. Mislio sam da su ovakve strašne scene svojstvene dalekom Zapadu, daleko od nas…” rekao je Zukorlić na svom Facebook profilu.

__________

Ministar Memić izrazio saučešće

Ministar turizma i omladine Husein Memić izrazio je saučešće povodom današnje tragedije koja se desila u osnovnoj školi na Vračaru.

“Povodom današnje tragedije u kojoj je, po poslednjim informacijama, život izgubilo devet osoba, porodicama tragično nastradalih upućujem izraze najdubljeg saučešća.