Potpisan ugovor o nastavku završetka izgradnje Opštinske uprave u Tutinu

Ugovor o sufinansiranju pete predzavršne faze izgradnje opštinske uprave Tutin potpisan je danas između Ministra zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj, Edina Đerleka, i predsjednika opštine Tutin, Saliha Hota.

Ministar Đerlek istakao je da će projekat završetka zgrade opštinske uprave u Tutinu doprinijeti unapređenju rada organa lokalne samouprave i povećanju efikasnosti u radu sa građanima. Zahvaljujući njegovoj realizaciji, kako je dodao, građani će dobiti modernu opštinsku upravu u čijem sastavu mogu biti smještene i druge ustanove i institucije, kao što je Centar za socijalni rad, Zavod za zapošljavanje, zavodi za zdravstveno i socijalno osiguranje, Služba za katastar nepokretnosti, lokalna poreska administracija i šalteri komunalnih preduzeća i pošte.

Predsjednik ove opštine Salih Hot, izjavio je da je Opštinska uprava bila smještena u jednom od najstarijih objekata, u veoma lošem stanju, što je u velikoj mjeri ugrožavalo bezbjednost, kako zaposlenih, tako i njenih korisnika. On je zahvalio ministru Đerleku na pažnji koju posvjećuje u rješavanju problema sa kojim se rukovodstvo i građani svakodnevno suočavaju, dodajući da je potrebno još ulaganja kako bi se dostigao neophodni nivo razvoja.

Ukupna sredstva za ovaj projekat iznose 17 miliona dinara.