Halilović: “Smatram da je napad na mene pokušaj zastrašivanja novinara da se bave istraživačkim novinarstvom”

Novinar i urednik portala Snews.rs, Medin Halilović, izjavio je za portal 020 media, da smatra da je napad na njega koji se dogodio pre nekoliko dana, pokušaj zastrašivanja novinara da se bave istraživačkim radom.

Halilović je izjavio da je pre tri dana napadnut od strane naoružanog muškarca srednjih godina koji mu je rekao: “Gde ćeš, pašče jedno?”, nakon čega je Halilović odgovorio: “Kome ti to kažeš da je pašče?”, i tom prilikom primijetio da je osoba bila naoružana jer je vidio dršku od pištolja zbog čega je slučaj prijavio policiji, tvrdi Halilović.

On smatra da je napadnut od osobe koja je pripadnik obezbjeđenja muftije islamske zajednice u Srbiji Melvuda ef. Dudića i da se na ovaj način ,,svete” zbog ranijih tekstova koje je objavljivao na svom portalu.

“Ja ga nisam prepoznao odmah u tom momentu, ali sam se sjetio da je to taj i da radi kao pripadnik obezbjeđenja. Kada sam se vraćao sa posla sreo me je na mostu u centru grada i počeo iz čista mira da me vrijeđa, ja kako primijetih da je naoružan nisam htio dalje da nastavljam, otišao sam u policiju i prijavio ga”, kaže Halilović.

Halilović dodaje da ovo nije prvi put da je doživeo neprijatnosti zbog svog posla.

“Ovo je ne znam ni sam koja po redu neprijatnost i provociranje koju sam kao novinar doživeo od strane istih tih ljudi i skupine, nekim ljudima očigledno smeta kada se piše istina o njima.”

Halilović kaže da je zadovoljan na način na koji je policija postupila i profesionalnim odnosom dežurnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru i da se nada da će se konačno jednom za stalno prestati sa prijetnjama novinarima koji samo rade svoj posao.