Eduko proslavio završetak školske godine svoje prve generacije predškolaca uz priredbu i dodijelu bajramskih paketića

Dječiji centar Eduko, priredio je dodijelu bajramskih paketića prvoj generaciji predškolaca ovog dječijeg centra.

Ovaj dječiji centar funkcioniše u okviru Humanitarno edukativnog centra Put sredine i Sandžački jetimi i ove godine proslavio je završetak školske godine prve generacije predškolaca kao i nastupajući Kurban bajram.

“U koncentroj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru u prisustvu roditelja i prijatelja podjelili smo našu radost povodom uspješne školske godine.Djeca su pokazala naučeno kao i prave vrijednosti koje smo se trudili da ih poučimo kroz razne kreativne aktivnosti. Djeci su uručene diplome o završenom predškolskom obrazovanju kao i poklon bajramski paketići. U susret mubarek Kurban bajramu dječica su učestvovala u prigodnom islamskom programu.
Djeca su mudrija i spremnija za nove izazove koje škola i život nose nakon ove godine edukacije u našem dječijem centru,” rekao je Elvir Turković ispred Puta sredine.

Organizacija Put sredine pored svog humanitarnog rada i dječijeg vrtića Eduko, jedna je od najvećih humanitarnih organizacija na ovim prostorima. Oni su u okviru svog djelovanja napravli saradnju sa još nekoliko organizacija kao što je “Sandžački jetimi” koja se bavi humanitarnim radom specifično za slučajeve rada sa djecom bez roditelja.

Tim povodom pozvali su sve ostale humanitarne organizacije iz ovog grada da se pridruže i doprinesu značaju rada ove organizacije time što će dostaviti imena sve djece kojoj je potrebna pomoć a koja nisu u evidenciji “Sandžačkih jetima” kako bi zajedno pokrili što veći dio regiona i pomogli djeci bez roditelja, pružajući im materijalnu pomoć i pomoć u vidu edukacije.