Održana pokazna vježba pripadnika MUP-a i Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru

Pripadnici MUP-a u Novom Pazaru i Odjeljenje za vanredne situacije izveli javno-pokaznu vježbu na zgradi Gradske uprave u Novom Pazaru, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Novog Pazara, Domom zdravlja, javnim preduzećima i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Novi Pazar.

Oko stotinak građana Novog Pazara je posmatralo simulaciju gašenja požara na višespratnoj zgradi, spašavanje i evakuaciju ugroženih osoba tokom požara, kao i izvlačenje povrijeđene osobe iz havarisanog vozila nakon saobraćajne nesreće.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Darko Belić pri MUP-u u Novom Pazaru, istakao je da su vatrogasci-spasioci tokom proteklih godina izuzetno doprineli poboljšanju bezbjednosti građana kroz vježbe i intervencije.

“Vatrogasci spasioci i pripadnici Policijske uprave konstantno izvode vježbe da bi bili efikasniji i da bi pravovremeno reagovali u datoj situaciji, drago mi je da je vježba uspješno izvedena i da je svaki plan u potpunosti realizovan, te da nismo imali povrijeđenih. Danas je prikazan samo deo tehnike, u koju spadaju automehaničke lestve, koje se izvlače na 37 metara visine, uz odgovarajuće uslove” rekao je Belić.

U nastavku pogledajte neke od fotografija sa ovog događaja: