Oprez penzioneri: Pokušaji prevare penzionera i u Novom Pazaru

Građani Novog Pazara a pogotovo penzioneri trebaju biti na oprezu jer su aktivne prevare penzionera koje već nekoliko dana potresaju Srbiju počele i u ovom gradu, saznaje portal 020 media.

Kako saznajemo, prevaranti zloupotrebljavaju ime PIO fonda i tako nude proizvode penzionerima kojima iste te proizvode onda naplaćuju preko administrativne zabrane.

PIO Fond upoznat je s novim slučajevima prevare koji ciljaju penzionere. Prema njihovim riječima, nepoznata lica se predstavljaju kao radnici Fonda PIO te obmanjuju penzionere tvrdnjom da će im na kućnu adresu biti dostavljen proizvod koji oni prodaju preko PIO Fonda a onda im isti ,,debelo naplate”.

J. R. iz Novog Pazara tvrdi da je njena baba bila žrtva ove prevare i da je slučaj prijavila policiji.

Pozvali su je ujutru i rekli da je dobila poklon u saradnji sa PIO fondom
kako oni žele da pomognu starim licima. Doneli kući prekrivač, jastuk i prostirku, sve namontirali, i ostavili. Pored toga pitali je sa kim živi, ona rekla sa unukom (muško), ono kao i za njega ostavili. Da bi ispisali račun koji je ona potpisala na 62000 din.

Kada mi je javila da je dobila navodno nešto, odmah sam otišla kod nje, i imala šta da vidim.

Pozivala sam ostavljeni kontakt telefon, ali se nisu javljali. Pozvala sam njihovu centralu, dužili su uz odgovor “Kontaktiraće vas neko”. Na kraju sam dobila direktora koji je se podsmehnuo kao “Kako neuračunljiva baba”. Slučaj sam prijavila policiji.

Iz PIO Fonda apeluju  na starije sugrađane da nikako ne nasedaju na ovakve pozive i ponude, jer Fond PIO na takav način ne komunicira sa penzionerima i ne nudi nikakvu robu i usluge. Oni podsjećaju da je ova aktivnost neosnovana i može prouzrokovati nepotrebne troškove i nanijeti štetu korisnicima.

Ponovo pozivamo penzionere da u svoje domove ne primaju osobe koje se predstavljaju kao radnici Fonda i da, ukoliko im neko sa takvim obrazloženjem dođe na vrata, to odmah prijave nadlježnima u MUP-u Srbije.